19-годишен без книжка опита да избяга на полицията, хванаха го

На 18.06.2020 г. около 20,30 ч на ул. „Тотю Бъчваров“ в с. Славяново, община Попово, при подаден от служебен полицейски автомобил звуков и светлинен сигнал и опит за извършване на проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация – собственост на 38-годишна жена от същото село, управляващият автомобила 19-годишен неправоспособен водач от с. Славяново не се е подчинил на подадения сигнал и автомобилът е продължил движението си, с което е попречил на полицейските служители да изпълнят задълженията си по служба.

Впоследствие водачът е изоставил автомобила до стар гробищен парк край селото и е направил опит да се укрие, но е бил задържан. Взета му е проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. Същият е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая се извършва проверка по чл. 270 от Наказателния кодекс, резултатите от която ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе