Още един случай на заразен с COVID-19 в Търговищко

Жена на 46 години от село Голямо ново е заразена с COVID-19.  Жената е със средно тежка клинична форма на заболял с COVID-19. Това информират от РЗИ-Търговище.

На 2 юли в 08:45 часа случаят на заболялата жена е потвърден от ИО към МБАЛ-Търговище“ АД. Пациентката е насочена за хоспитализация след преглед на 30 юни от личния си лекар.

Хоспитализирана е на 30 юни в „МБАЛ – Търговище“ АД в 14:20 часа в отделениет по инфекциозни болести. Жената е със следните оплаквания: отпадналост, температура, суха кашлица и задух. Направен й е бърз тест, който излиза положителен за IgG и отрицателен за IgM. Взет й е секрет за PCR тест, който излиза положителен на 01.07.2020г.

Заболялата живее в самостоятелна къща с четирима контактни от семейството си. Заболялата не е напускала страната, не съобщава да е имала контакт с карантиниран, както и с болни лица.

На контактните лица на жената са връчени предписания за поставяне под 14-дневна карантина. Взети са им проби за PCR тест, които са транспортирани до „МБАЛ Св. Ив. Рилски“ – гр. Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе