Областният управител инспектира дейностите по изграждане на АМ „Хемус“

Вчера, 03.07.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се запозна с дейностите по изграждане на АМ „Хемус“ в участъка между п.в. „Буховци“ и п.в. „Белокопитово“. Г-н Стайков се срещна с ръководителя на строителния обект инж. Петър Попов, който го увери, че работата се изпълнява по план и стриктно спазвайки уговорените срокове.

На територията на област Търговище ще бъдат построени общо 11.4 км от автомагистрала „Хемус“. В участъка се работят седем големи мостови съоръжения и един пътен възел при с. Буховци. П.в. „Буховци“ и пет от горепосочените съоръжения се изпълняват от специализираната в пътното строителство фирма „Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД – Търговище, а останалите две се изграждат от „Автомагистрали – Черно море“ АД – Шумен.

Към момента са приключени изкопните и насипните работи на обекта, като се полагат основните земни пластове. Върху 3 км от трасето е положен и първи пласт от асфалтовата настилка. Монтирани са всички планирани водостоци. Предстои изпълнение на довършителните дейности, сред които оформяне на канавки, окопи, дренажи, отводняване и др.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе