Началникът на РУО – Търговище награди ученици, отличени в две национални олимпиади

Трима ученици, които са отличени в ХVI-та Национална олимпиада по география и икономика и един ученик, отличен в Националната олимпиада „Знам и мога“, днес (20.07.2020 г.) бяха наградени с грамоти и предметни награди от началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева.

„Изключително ми е приятно, че в област Търговище има много умни деца, креативни и образовани, и учители, които да ги мотивират да развиват и надграждат способностите си“, заяви началникът при връчването на наградите. Тя поздрави учениците и техните ръководители и им пожела още много успехи.

Четвъртокласникът Борис Ганчевски от Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище с ръководител Ваня Иванова е класиран на трето място в Националната олимпиада „Знам и мога“ с общ резултат 47,8 точки, само на шест десети от първото място. Той е награден с грамота и мобилен телефон. Олимпиадата „Знам и мога“ е интердисциплинарна и предполага изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети от началния етап на основната образователна степен. Тя съдейства за откриване на деца с високо ниво на умения за осмисляне и обобщаване на учебното съдържание.

В Националната олимпиада по география и икономика отличени са Фюсин Асанова и Дариана Трифонова с ръководител Румяна Шевалиева – Радославова от първо СУ „Св. Седмочисленици“ и Никола Манолов с ръководител Царина Куюмджиева от Първо ОУ „Христо Ботев“. Учениците получиха грамоти и ваучери за книги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе