Пожарникарите в областта гасиха павилион за бургери, пожар в кухня и сухи треви през почивните дни

На 18.07.2020 г. служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 14,02 ч. сигнал за възникнал пожар във временен павилион за бургери в гр. Търговище. В резултат на инцидента павилионът е унищожен. Вероятната причина за възникването му е неправилно ползване на нагревателен уред – запалено олио от фритюрник. Няма пострадали хора.

За горепосочения период от време служители на районните служби ПБЗН са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън:

  • в сухи треви в близост до околовръстния път на гр. Търговище и в землищата на селата Съединение и Пролаз/в близост до пътя София-Варна/в община Търговище;
  • в отпадъци и в сухи треви близо до къща в гр. Опака;
  • в запалени отпадъци – в контейнер за отпадъци на бул. „Никола Маринов“ в гр. Търговище.

Служители от дежурния екип на РСПБЗН-Попово са реагирали на получен в 16,42 ч. сигнал за възникнал пожар в сухи треви в близост до трафопост до стопанския двор в с. Горица, община Попово. Предполагаемата причина за възникване на инцидента е късо съединение в трафопоста. Пожарът е погасен без преки материални загуби, като навременната реакция на пожарникарите е предотвратила огънят да обхване намираща се в близост постройка.

Служители на РСПБЗН-Попово са реагирали и на получен сигнал за възникнал на 19.07.2020 г. пожар в кухня на апартамент на ул. „Македонска“ в гр. Попово. Вероятната причина за възникване на инцидента е неправилно ползване на нагревателен уред – туристическа газова бутилка. Котлонът на газ е бил поставен в опасна близост до горими материали. Пожарът е погасен без преки материални загуби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе