Проведе се информационно събитие по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение” в Търговище

Търговище е домакин на информационно събитие, организирано от Министерството на образованието и науката и РУО – Търговище. Официално началото на форума бе поставено днес – 20.07.2020 г., като ще продължи до 22.07.2020 г., с участието на представители на професионални училища и работодатели от областите Търговище, Шумен и Разград, както и експерти от РУО – Разград и РУО – Шумен.

Основната цел на събитието бе да запознае представители на професионалните училища и работодателите в региона със спецификата на проект „Подкрепа за дуалната система на обучение”. Проектът е широкообхватен, като дейностите са насочени към подобряване компетентността на преподавателите по професионална подготовка и методическите умения на работодателите, повишаване привлекателността на дуалната система на обучение сред учениците и родителите и информираността в предприятията.

Официален гост на събитието бе областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, който заяви, че образованието е основен приоритет на национално равнище, с акцент върху професионалната подготовка на учениците.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе