Приключи специализирана полицейска операция в две села на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг

Специализирана полицейска операция с цел противодействие на  конвенционалната престъпност, подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по пътищата бе проведена за времето от 7 до 14 часа на 21.07.2020 г .в две села на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг –Беломорци и Презвитер Козма. В акцията, която се проведе под надзора на Окръжна прокуратура-Търговище, освен служители на РУ-Омуртаг  участваха и екип служители на Държавно горско стопанство-Омуртаг.

По време на операцията в двете села бяха изградени и функционираха по два контролно-пропускателни пункта, освен тях работиха и два мобилни екипа от полицейски служители.  Проверени са 92  моторни превозни средства и 113 лица.

В хода на осъществяваната превантивна дейност по безопасността на движението за констатирани от тях нарушения контролните органи са съставили 9 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Съставен е и акт на водач по Кодекса за застраховането – за управление на МПС без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители са съставили и 5 акта по Закона за българските лични документи, и един акт – по общинска наредба за опазване на обществения ред. Наложени са и 23 глоби по фиш за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

По време на акцията е започнато едно бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс – след извършена полицейска проверка е установено, че 54-годишен мъж от с. Презвитер Козма – неправоспособен водач,  управлява по улица в същото село трактор „Мицубиши“, който не е регистриран по надлежния ред.

По време на извършени проверки в 5 частни имота в с. Беломорци е установено съхранение на общо около 8,5 пространствени кубически метра дървен материал за огрев, без собствениците му да притежават документи, удостоверяващи произхода на дървата. По случаите са заведени заявителски материали и се извършват проверки по чл. 235 от Наказателния кодекс. По  време на специализираната операция е образувана и проверка по чл. 234 от Наказателния кодекс – за съхранение на нарязан тютюн без бандерол, когато такъв се изисква по закон, от жена от същото село.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе