Хванаха пияни турски тираджия и 46-годишен от Търговище зад волана

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище, съобщават от полицията.

При извършена на 11.09.2020 г. в 22,19 ч. полицейска проверка в община Търговище – на път I-4/София-Варна/, км 221+706, е установено, че 54-годишен правоспособен водач от с. Българаново, община Омуртаг, управлява в посока гр. Омуртаг товарен автомобил „Фиат Добло“ с турска регистрация – фирмена собственост, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,51 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена в 19,40 ч. на 13.09.2020 г. полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 46-годишен водач от същия град управлява до жилищен блок в кв. „Запад“ лек автомобил „Ауди 80“ с търговищка регистрация – собственост на негов съгражданин. след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,55 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба а химическо изследване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе