Три пожара в областта нанесоха сериозни материали щети в последните 3 дни

Два пожара с материални загуби са гасили и служители от дежурния екип на РСПБЗН-Попово, съобщават от пожарната в града.

Сигнал за пожар в сухи треви в с. Крепча в община Опака е бил получен на 13.09.2020 г. в 12,44 ч. Установено е, че причината за възникването му е небрежност при боравене с открит огън – при почистване на обработваемо място в местността „Басаново“ в землището на селото е била запалена купчина суха трева. Поради това, че огънят е бил оставен без надзор, както и поради наличие на вятър, той се е разпространил, като е обхванал намиращи се в непосредствена близост 100 декара царевично стърнище и частен пчелин. В резултат са унищожени 11 кошера/по-голямата част – празни/, 20 овощни дръвчета и 2 куб. м дърва за огрев. Благодарение на бързата професионална реакция на пожарникарите е спасен от огъня обитаем фургон.

Другият пожар, причинил материални щети, също е възникнал в резултат на небрежност при боравене с открит огън. Собственик на имот в гр. Опака е запалил в двора му сухи треви и градински отпадъци. Впоследствие огънят е обхванал и съседна стопанска постройка със складирани в нея бали със слама. В резултат на инцидента са унищожени 12 кв. м покривна конструкция на постройката и 14 бали фураж. Спасени от огъня са две съседни сгради и други 30 бали със слама.

Реагирано е и на пожар, възникнал в микробус “Форд Транзит“ с търговищка регистрация в с. Ралица, община Търговище. В резултат на инцидента моторното превозно средство е унищожено. Предполагаемата причина за възникването му е късо съединение. Няма пострадали хора.

За периода  от 8,30 ч. на 11.09.2020 г. до 8,30 ч. на 14.09.2020 г. служителите на районните служби ПБЗН са погасили без преки материални загуби още няколко пожара, възникнали в сухи треви и храсти поради небрежност при боравене с открит огън –  в землището на с. Горно Козарево в община Омуртаг; над вилна зона „Кованлъка“ край гр. Търговище; в дворно място в с. Разбойна в община Търговище; на ул. „Гагарин“ в гр. Попово/там спасени от огъня са 3 намиращи се в близост сгради/, и в западната част на землището на с. Ломци, община Попово.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе