28-годишен крадец на кабели остава в ареста, бременната му жена била съучастник в престъплението

28-годишният Апостол С., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Териториалното отделение в Омуртаг към Районната прокуратура в Търговище, от днес е с най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, след като състав на Районния съд в Омуртаг е уважил искането на прокуратурата. Мъжът е обвиняем за извършена в съучастие с жена си кражба, представляваща опасен рецидив  – престъпление по член 196, ал. 1, т. 2 от НК.

На 8 март тази година Апостол и жена му Бахар А. отишли в землището на село Красноселци в община Омуртаг. От имот, в който имало няколко постройки, двамата решили да извършат кражба. С чук разбили катинарите им и откраднали електрожен, казан за варене на ракия, лозови пръскачки, електромотор и много кабели за трифазен ток. Стойността на откраднатото надхвърля 1200 лева. Престъплението за Апостол е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като 28-годишният обвиняем е осъждан.  Срещу него има и друго висящо производство.

Откраднатите вещи Апостол и Бахар натоварили на каруца и отнесли до   отводнителен канал в близост до Омуртаг. Там изгорили изолацията на кабелите. Получените черни и цветни метали продали за 120 лева на мъж от града.

Жената на Апостол, която в момента на престъплението е била напреднала бременност, също е привлечена към наказателна отговорност за кражбата в съучастие със съпруга си. За нея прокуратурата не поиска да бъде задържана, тъй като е майка на  бебе на няколко месеца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе