Хванаха 4-ма с общо 16 кубика нелегални дърва в област Търговище

Три досъдебни производства за съхранение на дърва без документи, доказващи произхода им, са образувани в резултат на проведена на територията на община Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с горското стопанство. Това информират от полицията. В акцията са участвали полицейски служители и на служители на Държавно ловно стопанство „Черни Лом“-гр. Попово.

При извършена съвместна тяхна проверка на 21.09.2020 г. в 13 ч. в с. Голямо Ново, община Търговище, е установено, че 37-годишна жена от селото съхранява в обитаван от нея имот 6 пространствени кубични метра дървен материал от различни дървесни видове, без дърветата да са маркирани с контролна горска марка.

При извършена на същия ден около 11,30 ч. проверка в същото село е установено, че 60-годишна жена съхранява в обитаван от нея имот 4 пространствени кубични метра дърва за огрев, без същите да са маркирани с контролна марка.

При извършена друга съвместна проверка в селото е установено, че 20-годишен мъж съхранява един пространствен кубик дърва за огрев от различен вид, които не са маркирани с държавна контролна марка.

При извършена около 12.10 ч. съвместна проверка в с. Голямо Ново е установено, че 23-годишен мъж от селото съхранява в обитаван от него имот 5 пространствени кубика дърва за огрев от различен вид, които не са маркирани с държавна контролна марка.

По случаите са образувани 3 досъдебни производства по чл. 235, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище, и се извършва една проверка с оглед данни за престъпление по същия текст. В хода на специализираната акция са проверени 26 лица, 17 автомобила и 11 частни имота.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе