Специализирана полицейска проверка на територията на община Попово

Кражба на велосипед и палеж на необитаема постройка са разкрити в хода на проведена на 8.10.2020 г. на територия, обслужвана от РУ-Попово – в гр. Попово и в с. Паламарца, специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност.

Кражбата на велосипед е била извършена на 6.10.2020 г. за времето от 11 до 12 ч. в гр. Попово. Велосипедът с марка „Пулс“ – собственост на 14-годишно момче от гр. Попово, е бил оставен без надзор на ул. „Симеон Велики“ в града. Извършител на деянието е 64-годишен мъж от същия град. По случая се извършва проверка. Велосупедът ще бъде върнат на собственика му.

Откраднаха два велосипеда – в Попово и Търговище

На 7.10. 2020 г. около 20.30 ч. в РУ-Попово е получен сигнал за възникнал пожар в необитаема къща в квартал „Сеячи“ на гр. Попово. В резултат на инцидента са унищожени 90 кв м покривна конструкция и покъщнина. След проведени от служители на управлението незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че извършители на деянието са две малолетни момчета, живеещи в същия квартал. Вероятната причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Попово с два противопожарни автомобила, като за гасенето му са използвани 40 000 л вода. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 по описа на РУ-Попово.

90 квадрата покрив и домакинско имущество изгоряха след пожар в Попово

По време на специализираната операция, при извършена около 8,40 ч. на 8.10.2020 г. полицейска проверка в с. Паламарца е установено, че правоспособен 34-годишен водач от гр. Попово управлява по ул. „Алеко Константинов“ колесен трактор „Фиат Хитачи“ с неустановена собственост, който е без регистрационна табела и не е регистриран по установения в закона ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

В хода на полицейската акция са проверени 197 лица и 183 МПС, както и 6 търговски обекта. За констатираните от тях нарушения на Закона за движение по пътищата контролните органи са съставили 8 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 67 глоби по фиш. Съставени са и един акт по Закона за българските документи за самоличност и един предупредителен протокол по Закона за МВР.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе