Задържаха мъж и възрастна жена от село Водица, намериха големи количества канабис у тях

Различни количества от наркотичното вещество канабис са установени в домовете на мъж и жена в село на община Попово в хода на проведена на територията на общината специализирана полицейска операция с цел ограничаване на разпространението и употребата на наркотични вещества. Това информират от полицията.

При извършена на 16.10.2020 г. около 10 ч. полицейска проверка на 35–годишен мъж в с. Водица, община Попово, е установено, че същият държи у себе си 70 грама суха зелена тревиста маса. която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. При извършени последващи процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, в обитаваната от него къща е намерена и иззета общо 50 грама суха зелена тревиста маса, също реагираща на наркотичното вещество канабис.

При извършени същия ден процесуално-следствени действия претърсване и изземване в къща в същото село, обитавана от 68–годишна жена, е установено, че тя държи 120 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест също реагира на наркотичното вещество канабис. Двамата са чуждестранни граждани.

Наркотичното вещество е иззето по надлежния ред. Мъжът е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани две досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

По време на акцията полицейските служители са проверили 21 МПС и 33 лица.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе