Няколко пожара в областта през последните дни унищожиха покрив, дърва, зърно и други

За времето от 8,30 ч. на 23.10.2020 г. до 8,30 ч. на 26.10.2020 г. екипи на районните служби ПБЗН в областта са погасили няколко пожара, които са причинили материални щети. Това съобщават от пожарната служба в областта.

Служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила са реагирали на сигнал за пожар, възникнал в навес на къща в с. Вардун, община Търговище. Огънят е унищожил 30 кв. м покривна конструкция и 2 куб. м дърва за огрев. За погасяване на пожара са използвани 8 000 л вода. Спасени са две намиращи се в близост сгради. Вероятната причина за възникване на инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

Други два екипа на същата служба с два противопожарни автомобила са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в сушилня на стопански двор в с. Лиляк, община Търговище. сигнал за който е получен в 13,51 ч. на 25.10.2020 г. В резултат на инцидента са унищожени около 20 т зърно /царевица/. Вероятната причина за възникване на пожара е самозапалване на зърното вследствие на голямата влажност и горещия въздух в помещението. Намесата на пожарникарските екипи е предотвратила огънят да обхване 150 тона фураж и две сгради.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали и на получен сигнал в пластмасов контейнер за смет на ул. „Беласица“ в областния център. Вследствие на инцидента контейнерът е унищожен.

Служители на РСПБЗН-Попово са се отзовали на сигнал за пожар в апартамент в жилищен блок в кв. „Младост“ на гр. Попово. В резултат на инцидента са унищожени мебели, домакинско имущество, хранителни продукти, и са опушени 8 кв. м стени. Вероятната причина за възникването му е късо съединение в електрически кабел, намиращ се между стълбищна клетка и таванско помещение, което е предизвикало запалване на складирани в близост мебели. Спасени от огъня са три апартамента в съседство.

За същия период са погасени без преки материални загуби и два пожара в сухи треви – в землищата на с. Априлово, община Попово, и на с. Ловец, община Търговище. Предполагаемата причина за възникване на инцидентите е небрежност при боравене с открит огън.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе