Хванаха трима с фалшиви полски книжки в Омуртаг

Образувани са три бързи полицейски производства, след като по време на специализирана полицейска операция в гр. Омуртаг са установени трима мъже, управлявали леки автомобили с неистински свидетелства за управление на МПС. При извършени в хода на акцията проверки е установено, че трима водачи от с. Камбурово, община Омуртаг, са управлявали съответно:  20-годишен мъж – лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, 55-годишен мъж – лек автомобил със същата марка с търговищка регистрация, и 19-годишен мъж – лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация. И тримата водачи са представили на контролните органи свидетелства за управление на МПС, издадени в Република Полша. При извършените проверки е установено, че и трите документа са неистински, т. е. и тримата водачи са неправоспособни.

Представените от тях свидетелства за управление на МПС са иззети по надлежния ред. По случаите са образувани три бързи полицейски производства по чл. 316 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг – за съзнателно ползване на неистински официален документ.  За случая е уведомен прокурор от Териториалното отделение в Омуртаг към Районна прокуратура-Търговище.

В хода на специализираната полицейска операция, проведена на 10.11.2020 г. за времето от 8 до 14 ч, на територията на гр. Омуртаг са проверени 28 лица и 21 МПС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе