Комин и автомобил горяха за последните дни в област Търговище

От пожарната служба информират, че за времето от 8,30 ч. на 20.11.2020 г. до 8,30 чл на 23.11.2020 г. служители на РСПБЗН-Попово са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в коминно тяло на къша в с. Паламарца, община Попово. В резултат на инцидента са унищожени 2 бр. мебели, 6 кв м покривна конструкция, и са опушени 15 кв м стени. Сградата е спасена от огъня. Предполагаемата причина за възникване на пожара е строителна неизправност в комина – вградена дървена носеща греда в него, която се е запалила.

Лек автомобил е унищожен в гр. Търговище вследствие на възникнал пожар в двигателя му. Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение – самовъзпламеняване на автомобила при запален двигател. Няма пострадали хора. Намесата на екип служители на РСПБЗН-Търговище е предотвратила огънят да обхване намиращи се в близост други два леки автомобила и сграда.

За периода са погасени още два пожара без преки материални загуби – служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен сигнал за пожар, възникнал поради небрежност при боравене с открит огън, в сухи треви и храсти в землището на с. Съединение/по пътя за с. Бистра/, а техни колеги от РСПБЗН-Попово са погасили пожар, възникнал в коминно тяло на апартамент в гр. Попово в резултат на неправилно ползване на отоплителен удар – непочистен комин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе