Ясни са финалистите в MasterChef

Виолина Маринова от Русе, Димитър Тончев от Пловдив и Ивайло Спасов от Кърджали са тримата финалисти в шести сезон на MasterChef. Николай – Файчето, Елени и Краси отпаднаха в неделя вечер на крачка от финала и борбата за титлата „MasterChef на България“.

Митко бе първият участник, който си извоюва място на финала. Носителят на златна престилка, дадена му от Chef Токев, бе победител в първата битка, а именно – кутията на MasterChef. Задачата на хоби готвачите бе да приготвят ястието, с което се явиха на кастингите, но те трябваше да го подобрят и надградят. Митко успя да превърне своя таков сладолед с портокалови сфери в супа с консуме от какао. За целта той се впусна в „нов флирт“ с любимия му течен азот. Неговата задача според Chef Роу е била най-трудна, защото той „грабна златна престилка. А ние нямаме сега диамантена престилка“. След като опита произведението на Митко дамата в журито, завладяна от кулинарното удоволствие като всяка жена, възкликна още – „Това е любимият ми десерт тази вечер… Момичетата ще тичат след теб. Висок, красив мъж, който прави страхотни десерти.“

„Хвани ме, ако можеш“ бе второто предизвикателство, което изпрати на финал Виолина. Освен най-бързо, тя се справи и най- добре със задачата.

За последното място на големия финал се бориха Ивайло и Краси, които в епичен дуел трябваше за 30 минути да приготвят 3 идентични вегетариански хапки. Или както Chef Роу обобщи – „Търсим експлозия от вкусове“. Краси беше затруднен, защото той е добър в приготвянето на месо. И все пак той успя да приготви уникални хапки с шоколадова коричка, гъби, кестени и манго. Ивайло избра да приготви тофу в кисело-сладко-лютив сос, чесън и кориандър. И двамата участници се справиха блестящо, затова детайлите решиха изхода от двубоя.

„Ти си построил една хапка на няколко нива, всяка от тях с различно усещане, вкус, визия“. Това е една хапка, която всеки би обичал, освен ако няма деликатно немско стомахче“ каза Chef Роу за направеното от Ивайло, който единодушно бе определен за трети финалист в MasterChef.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе