3 факта за спортното бельо, които трябва да знаете

Бельото е частта от облеклото за спорт, на която доста често забравяме да обърнем специално внимание. В повечето случай наблягаме на удобните дрехи и обувки, както и на здравословната диета и забравяме, че именно спортното бельо е много важно за комфорта ни по време на тренировка. Затова днес ви представяме някои неща, които е добре да знаете за спортното бельо.

Боксерките и шортите не са достатъчни

Когато говорим за спортно бельо, обикновено си представяме мъжки боксерки, къси шорти и спортни сутиени. Те несъмнено са основни елементи в спортния гардероб, но трябва да обърнете внимание и на други продукти, които ще подобрят комфорта по време на тренировка – без значение дали сте във фитнеса, дали бягате навън или спортувате вкъщи.

Функционалните тениски или клинове също са важни. Те поддържат правилната телесна температура и изнасянето на потта от тялото. Функционалното бельо, пък, е страхотно не само за упражнения във фитнеса, но също така е подходящо за спортни дейности навън като ски, колоездене и джогинг.

Обърнете внимание на материята – памукът не винаги е най-правилния избор

Да, прочетохте правилно. Въпреки, че памукът се счита за една от най-добрите материи, той не работи добре, когато става дума за спортно облекло. Това е така, защото той попива потта, бързо прилепва към кожата и по този начин намалява ефективността ни и понижава хигиената.

Ето защо е добре да изберете материи, които ще осигурят комфорт дори при най-взискателните спортове. Идеални материи са такива от бамбукови влакна или от комбинирани материали, защото различните части на тялото имат нужда от различни материали. Кои са най-подходящи?

  • Еластичен полиамид
  • Полиестер
  • Ликра
  • Бамбукови влакна

Трябва да съобразите бельото с вида спорт

При избора на бельо, без значение дали става дума за тениски, боксерки, спортни сутиени и прочие, основният критерий трябва да бъде удобството. Самото бельо трябва перфектно да абсорбира потта, да я извежда от тялото така, че да запази оптималната телесна температура и да задържа неприятните миризми. Накратко – спортното бельо не трябва да стяга и дразни, а трябва да ви помага, независимо от физическата активност. Кройката също е много важна, затова експертите препоръчват безшевното бельо, а когато избирате сутиен трябва да го съобразите със степента на натоварване, която има практикувания от вас спорт. На пазара се предлагат модели за леки тренировки (йога, пилатес, спортно ходене), за тренировки със средна степен на натоварване (колоездене, ски) и за тежки тренировки (бягане, аеробика, зумба).

Всички изброени продукти можете да намерите в електронния магазин Astratex.bg, които предлага широка гама качествено бельо, бански костюми, нощно и спортно облекло.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе