Приключи едноседмична полицейска акция за управлението на МПС под въздействието на алкохол или на наркотици в област Търговище

368 водачи на МПС са проверени в хода на проведена миналата седмица специализирана полицейска операция по пътна безопасност на територията на област Търговище. Акцент в осъществяваната активна контролна дейност на служителите на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на техни униформени колеги от районните управления с правомощия за работа по Закона за движение по пътищата  бе установяването на евентуални нарушения, свързани с управление на МПС от водачи, употребили алкохол, или шофиращи под въздействието на наркотични вещества.

Операцията бе проведена в рамките на календара на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“  „ROADPOL”, чийто член е нашата страна. На база предварителен анализ бяха уточнени най-натоварените и рискови пътни участъци в областта, където в определени часове се очаква и интензивен трафик, и  съобразно това бяха изготвени конкретни графици.

По време на акцията са установени 4 водачи на МПС, шофиращи след употреба на алкохол, и един водач –управляващ под въздействието на наркотично вещество. В хода й бяха извършвани проверки и за наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, за неплатени глоби, наложени по Закона за движение по пътищата, и за невръчени електронни фишове. При проверките временно са временно отнети свидетелствата за управление на МПС на шестима водачи заради неплатени глоби, наложени им по гореспоменатия закон. Връчени са издадени електронни фишове на 24 водачи на МПС, и един – на пътник в превозно средство.

По време на специализираната операция са установени и два случая на престъпление по чл. 345, съответно ал. 2 и ал. 1 от Наказателния кодекс – управление на мотопед, нерегистриран по надлежния ред, в с. Кръшно, община Търговище; и управление на лек автомобил, като са използвани регистрационни номера, издадени за друго МПС – в с. Славяново, община Попово. И в двата случая водачите са били неправоспособни.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе