Задържаха двама млади мъже в Търговище, шофирали след употреба на наркотици

Установени и задържани в РУ-Търговище са двама млади мъже, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества. Това съобщават от полицията.

При извършена на 17.12.2020 г. около 14,15 ч. полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 22-годишен водач от същия град управлява по ул. „Трети март“ лек автомобил „Фиат Пунто“ с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Търговище, след употреба на наркотичните вещества амфетамин и тетрахидроканабинол, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Chek 3000 STK6”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на същия ден около 17,30 ч. полицейска проверка на кръстовището на улиците „Победа“ и „Милин камък“ в гр. Търговище е установено, че правоспособен 24-годишен мъж от същия град управлява собствения си лек автомобил „Ауди А3“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичното вещество тетрахидроканабинол, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Chek 3000 STK”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе