Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 17 декември се проведе четиринадесетото редовно заседание на Общински съвет – Попово, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кметовете инж. Милена Божанова и Трифон Трифонов и служители от Общинска администрация – Попово. Двадесет и осем общински съветници работиха по дневен ред от 17 точки. Точка първа бе относно актуализацията на бюджета и инвестиционната програма на Община Попово за 2020 г., като предложението бе одобрено. Общинските съветници дадоха съгласието си за приемане на План-сметка за определяне на разходите за дейностите по събиране, транспортиране и третиране на битовите отпадъци, както и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване в населените места на територията на Община Попово за 2021 г. Продължителни дебати и коментари предизвикаха точките, касаещи определянето размера на таксата за битови отпадъци за гр. Попово, кварталите Невски и Сеячи и съставните села на община Попово за 2021 г. и причините, налагащи увеличението в цената на услугата, като промяната бе приета. Одобрен бе годишният отчет на кмета на община Попово за осъществяваната концесионна дейност и изпълнението на концесионните договори през 2019 г. и предложението за приемане на План за действие за общинските концесии на Община Попово за периода 2021-2027 г. Повече дискусии предизвика темата относно промените в маршрутните разписания от общинската транспортна схема, като стана ясно, че с приемането им няма да бъде нарушена обществената поръчка, а промяната отменя маршрутното разписание за село Водица, което се препокрива изцяло с линията за село Цар Асен.

Във връзка с постъпило писмо от фирма „Си Джи Транс” бе подложено на гласуване предложение за промяна в разписанието и изпълнението на общинската транспортна схема, извършващо се в община Попово през предстоящите Коледни и Новогодишни празници, като общинските съветници одобриха промяната. Според нея от 24 декември на обяд до 27 декември, включително, няма да се изпълняват маршрутните разписания, както и от 31 декември на обяд до 2 януари, включително.

Съветниците дадоха съгласието си за въвеждането на задължителна предучилищна подготовка за децата, навършили четиригодишна възраст, приемане на Проект на анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Попово, както и реализиране на услугата по предоставяне на топъл обяд като местна дейност на територията на община Попово и за кандидатстване по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г., Операция „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19”. Общински съвет – Попово одобри и откриването на процедура за безвъзмездно прехвърляне право на собственост на Община Попово върху имот държавна собственост – сгради (опорен пункт, снегоринна база), находящи се в местността „Калакоч” на с. Паламарца.

Решение бе взето и за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 1 230 лв. на нуждаещи се жители от община Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе