Пожарникарите в областта са се отзовали на 4 сигнала за помощ през почивните дни

От пожарната служба в областта информират, че служители на РСПБЗН-Попово са реагирали на получен на 20.12.2020 г. сигнал за възникнал пожар в комин на къща в с. Светлен, община Попово. В резултат на инцидента са унищожени 4 кв. м покривна конструкция, сградата е спасена. Вероятната причина за възникване на пожара е строителна неизправност в коминното тяло – вградена в него греда е  предизвикала запалване на дървена греда в тавана на жилището.

Екип служители на същата служба са погасили без преки материални загуби още два пожара, възникнали в коминни тела на сгради  – на ул. „България“ и на ул. „Гагарин“ в гр. Попово. Предполагаемата причина за инцидентите е неправилно ползване на отоплителен уред и непочистено коминно тяло.

Служители на РСПБЗН-Попово са реагирали и на сигнал, че възрастна самотноживееща жена със затруднения в придвижването е останала заключена в стая на апартамент в кв. „Младост“ на гр. Попово, поради повреда в бравата. Пожарникарите са й помогнали на жената, като са проникнали в жилището през терасата му и са отключили вратата на стаята.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе