Кметът на Търговище се ваксинира срещу COVID-19

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров се ваксинира срещу COVID-19 днес, 29 декември. Д-р Димитров заяви, че се чувства добре след ваксинацията.

„За момента нямам някакви странични реакции. Поставям си ваксината не само, за да предпазя себе си и близките си, но и защото искам да дам пример на всички съграждани да го направят при първа възможност. Това е оръжието, което ще ни изведе от пандемията“, заяви кметът.

Градоначалникът разясни, че се ваксинира в качеството си на практикуващ лекар. „Много се коментира кои групи трябва да се ваксинират първи. Чуха се мнения, че това трябва да са политиците, за да покажат, че ваксините са безопасни. Други пък поддържаха тезата, че това трябва да са лекарите и медицинският персонал. В случая, и като лекар, и като политик, искам да изкажа убеждението си, че в момента ваксините са светлината в тунела. Нека си дадем сметка, че светът е това, което е днес, до голяма степен благодарение на ваксините“, заяви д-р Димитров.

Кметът призова гражданите да се доверяват само на достоверните източници на информация. „Какви ли не неща се изписаха в мрежата по отношение на ваксините – че ще ни инжектират наночастици с микрочипове, че ваксината за политиците ще е различна от тази за останалите граждани. Нека реагираме по-зряло на такива спекулации. Да се консултираме по-често със специалисти, отколкото сляпо да се доверяваме на поредния сайт с неназовани източници на информация“, коментира д-р Димитров.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе