Ученик от Попово с награда за разработване на проект за стопанство

Проект за стартиране на бизнес в направление „Растениевъдство и животновъдство“ донесе отличие на ученик от Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово. Кристиан Димитров, който е ученик в IХ клас по професия „Агроеколог“, е сред първите 10 класирани ученици в цялата страна в конкурса „Моето стопанство 2“, част от съвместната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на образованието и науката – „Супер фермер“, подкрепяща млади хора в развитието им в областта на земеделието.

Днес, 04.01.2021 г., в конферентната зала на Областна дирекция „Земеделие“ ученикът бе отличен за своя иновативен проект „Птицеферма за кокошки-носачки“. Той получи грамота и предметни награди от министъра на земеделието, храните и горите г-жа Десислава Танева, които му бяха връчени от директора на областната дирекция Севда Ерменкова. На връчването присъстваха още началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, директорът на ПГСС „Н. Пушкаров“ гр. Попово г-жа Теменуга Тодорова и Светла Николаева – ст. учител в професионално направление „Растениевъдство и животновъдство“ и ръководител на Кристиан.

„В нашата област има много надарени, умни и креативни ученици и всички ние се гордеем, че и ти си сред тях. Продължавай да учиш все така усърдно и да развиваш своите способности“, заяви г-жа Станчева и поздрави ученика за иновативния проект.

Кампанията „Супер фермер“ е продължение на миналогодишното издание и е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство. Тя има за цел да подкрепи младите хора, които на този етап правят своя избор на професионално развитие.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе