Заместник-министърът Таня Михайлова в Търговище: Присъственото обучение има своите предимства

„Присъственото обучение за начален етап има своите предимства. Безспорно, трябва да се спазват всички мерки“. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова по време на официално посещение в Търговище. Тя бе гост на открита практика „Оценка на езикови и графомоторни умения при първокласниците“, съвместна инициатива на начален учител и училищния логопед на Трето ОУ „П. Р. Славейков“. Гости бяха още областният управител г-н Митко Стайков и началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева.

„Макар и само два месеца в класната стая, а след това с изключителната активност на учителите и на медиаторите, има видими резултати. Ограмотяването върви изключително нормално, така както трябва да бъде. Учениците са подготвени. На въпроса ми „Къде е по-хубаво – вкъщи или на училище?“ нямаше нито един, който да се поколебае и да ми даде отговор – в училище“, заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.  Тя поздрави педагогическите специалисти за откритата практика и за ползотворната, резултатна и видима дейност през изминалите месеци. По думите ѝ мерките в училищата се спазват и учениците са наясно, че трябва да се пазят.

Заместник-министърът разгледа базата на училището, в което работят 34 педагогически специалисти и се обучават 260 ученици, 80% от които са от уязвими групи. Тя направи оглед на физкултурния салон, в който към момента се изпълнява основен ремонт на обща стойност 130 хил. лв., финансиран изцяло от МОН.

По-късно през деня Таня Михайлова разгледа още базата на Професионалната гимназия по земеделие в Търговище. Директорът на училището г-жа Бойка Казакова връчи на заместник-министъра, областния управител и началника на РУО почетни плакети за голям принос и подкрепа в постигане на съвременна образователна среда.

По време на визитата си в Търговище Таня Михайлова гостува и в Регионална библиотека „Петър Стъпов“, където се запозна с предприетите от ръководството противоепидемични мерки. Културната институция разполага с машина за пълна дезинфекция на върнатите от читателите книги и със сензорен информационен КИОСК, представящ културно-историческото наследство на региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе