След акция на полицията установиха два адреса с незаконни дърва в село Обител

На 25.01.2021 г. на територията на с. Обител, община Омуртаг, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и противодействие на закононарушения, свързани с горското стопанство. Това съобщават от полицията. В операцията са участвали служители на РУ-Омуртаг и на Регионална дирекция на горите-Шумен.

При извършена около 10,30 ч. полицейска проверка в частен имот в селото, обитаван от 21-годишен мъж, е установено, че същият съхранява в пристройка към дома си 3 пространствени кубични метра дърва за огрев, без необходимите документи, удостоверяващи произхода им. При извършена на същия ден около 11,30 ч. полицейска проверка в друг имот в селото, обитаван от 28-годишна жена, е установено, че същата съхранява в пристройка към дома си 2 пространствени кубични метра дърва за огрев, без да притежава необходимите документи, удостоверяващи произхода им.

По случаите в РУ-Омуртаг се извършват проверки с оглед данни за извършено престъпление по чл. 235 от Наказателния кодекс. В хода на акцията са проверени 12 лица, 6 МПС и 6 частни имота.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе