След полицейска акция в Омуртаг – хванаха трима с незаконни дърва

Три проверки с оглед данни за извършено престъпление по чл. 235 от Наказателния кодекс са започнати в РУ-Омуртаг в резултат на проведена на 4.02.2021 г. на територията на гр. Омуртаг специализирана полицейска операция за установяване на закононарушения, свързани с горското стопанство. Това информират от полицията. В акцията са участвали служители на РУ-Омуртаг, Регионална дирекция на горите-Шумен и на Държавно горско стопанство-Омуртаг. В хода й са проверени 26 граждани, 6 автомобила и 8 частни дома в града.

При извършена около 9,50 ч. проверка в частен дом, обитаван от 61-годишна жена, е установено, че същата съхранява 1,5 пространствени кубични метра дърва за огрев, без необходимите документи, удостоверяващи произхода им.

При извършена на същия ден около 11,20 ч. проверка в друг частен дом в гр. Омуртаг, обитаван от 68-годишна жена, е установено, че същата съхранява в пристройка към жилището 3 пространствени кубични метра дърва за огрев без необходимите документи, удостоверяващи произхода им.

При извършена около 10,50 ч. проверка в частен дом в гр. Омуртаг, обитаван от 38-годишен мъж, е установено, че същият съхранява в двора си 1,5 пространствени кубически метра дърва за огрев, също без необходимите документи, удостоверяващи произхода им.

По случаите са съставени констативни протоколи и актове за установяване на административно нарушение по Закона за годите, от съответните компетентни органи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе