Хванаха 36-годишна с 4 кг тютюн без бандерол в Омуртаг

Едно бързо производство по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс и една проверка по същия текст са образувани в резултат на проведена на 10.02.2021 г. в гр. Омуртаг специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, производството и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Това информират от полицията.

При извършена около 11 ч. на посочената дата полицейска проверка в частен дом в града, обитаван от 36-годишна жена, е установено, че същата съхранява 8 найлонови плика с общо тегло 4 кг ситно нарязан тютюн за пушене, който не е облепен с акцизен бандерол.

По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ-Омуртаг. При извършена на същия ден около 10,50 ч. до автогарата в гр. Омуртаг проверка  на 51-годишна жена от с. Вардун, община Търговище, е установено, че същата държи у себе си 0,5 кг ситно нарязан тютюн за пушене, който не е облепен с акцизен бандерол. По случая в управлението се извършва проверка с оглед данни за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс –държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

В хода на полицейската акция са проверени 9 граждани, 3 автомобила и 2 частни жилища.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе