Два пожара – в къща и фургон – причиниха сериозни материални щети

За времето от 8,30 ч на 12.02.2021 г. до 8,30 ч на 15.02.2021 г. служители на районните служби ПБЗН са погасили два пожара с материални загуби. Това съобщават от пожарната служба в областта.

Къща в с. Водица, община Попово, е унищожена вследствие възникнал на 13.02.2021 г. около 21,15 ч. пожар. Домът, който е собственост на жена от Великобритания, е бил обитаван от мъж от с. Градец, община Котел. Няма пострадали в инцидента хора. Пожарът е погасен от два екипа служители на РСПБЗН-Попово с два противопожарни автомобила, като за гасенето му са използвани 28 000 л вода.  Предотвратено е преминаването на огъня към друга намираща се в съседство сграда. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване, По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Друг пожар, причинил материални щети, е възникнал на 12.02.2021 г. в 11,08  ч. във фургон в землището на с. Кьосевци, община Антоново, който е бил ползван за работилница. В резултат на инцидента постройката е унищожена, а благодарение на своевременната реакция на пожарникарите е спасена от огъня намираща се в близост сграда. Вероятната причина за пожара е късо съединение, причинено от дефектирал уред за топла вода, в резултат на което се е запалила ламперията на фургона.

Екипи на районните служби ПБЗН са погасили и няколко пожара, възникнали в коминни тела в жилища в различни населени места на областта – в апартаменти на ул. „Паисий“, в квартал „Запад 2“/два/ и „Запад 3“, на ул. „Боровец“ и „Трайко Китанчев“ в гр. Търговище, и в апартамент на ул. „Ген. Баранов“ в гр. Попово. Предполагаемата причина за възникването на инцидентите е неправилно ползване на отоплителни уреди.

За периода без преки материални загуби е погасен и пожар, възникнал в отпадъци в с. Осиково, община Попово, поради небрежност при боравене с открит огън. Служители на РСПБЗН-Търговище са се отзовали на сигнал за опасно надвиснала вследствие силния вятър ламарина от покрив на жилищен блок на ул. „Кюстенджа“ в гр.  Търговище, която е била отстранена своевременно.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе