Сграда и бали фураж изгоряха при пожари в областта

За времето от 8,30 ч. на 26.02.2021 г. до 8,30 ч. на 1.03.2021 г. служители на противопожарните служби в областта са погасили два пожара, които са причинили материални загуби.

Единият е възникнал в покрива на къща в с. Водица, община Попово. В резултат на инцидента са унищожени 170 кв. м разгърната площ от сграда. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Попово с два противопожарни автомобила, като за гасенето му са използвани 28 000 л вода. Вероятната причина за възникването му строителна неизправност в коминното тяло/наличие на греда в непосредствена близост до него/.

Щети е причинил и пожар в двор в с. Веренци, община Омуртаг, Пожарът е възникнал вследствие на небрежност при боравене с открит огън от страна на собственика, а в резултат са унищожени 60 бали фураж. Своевременната професионална реакция на екип служители на РСПНЗН-Омуртаг е предотвратила огънят да обхване други намиращи се в близост 120 бали фураж, както и дърва за огрев.

За периода са погасени без преки материални загуби и няколко пожара в сухи треви, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън – край пътното платно в промишлената зона на гр. Търговище; край първокласния път София-Варна в местността „Боаза“; в с. Язовец, община Антоново/предполага се, че огънят е тръгнал от изхвърлен незагасен фас от цигара/; в запалени отпадъци в с. Добротица, община Антоново; и в сухи треви в землището на с. Станец в община Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе