Изсякоха 34 кубика дърва от общинска територия

В РУ-Омуртаг са установени около 34 пространствени кубически метра дърва за огрев, за които не са налични документи, доказващи законния им произход. Това информират от полицията.

На 2.03.2021 г. около 16,30 ч.  при извършена съвместна проверка от служители на РУ-Омуртаг и на Регионална дирекция по горите-Шумен, в с. Стеврек, община Омуртаг, е установено полуремарке с пловдивска регистрация с натоварени на него посоченото количество дърва за огрев от видовете цер, благун и орех, без документи, доказващи законния произход  на дървесината – контролна горска марка и позволително за сеч.

От проведените от служители на РУ-Омуртаг издирвателни действия е установено, че дървата са добити от общинска горска територия – собственост на община Антоново, при нарушаване на граници при почистване на земеделски площи в местността „Малко Доляне“ край с. Стеврек. Сечта е била организирана от ръководител на базирана в гр. Сливен фирма. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе