119 нарушения на скоростните режими са констатирани в населените места на областта по време на 3-дневна акция на „Пътна полиция“

248 МПС и 297 граждани са проверени в област Търговище в хода на проведена от 5 до 7.03.2021 г. специализирана полицейска операция за подобряване безопасността на движението. Основните акценти в осъществяваната активна контролна дейност бяха: спазване на скоростните режими по пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа,  управление на МПС от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества.

119 са установените  по време на превантивната акция нарушения на скоростните режими в населени места на областта. Констатирани са и 23 случая на управление на МПС с надвишаваща определената допустима скорост извън населените места, от които 18 са установените нарушения по второкласната пътна мрежа, а 5 – по третокласни пътища. За контрол на скоростта на движение на МПС са използвани всички налични технически средства.

За периода на акцията са установени и двама водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол. В единия случай е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/концентрация на алкохол в издишания от водача въздух над 1,2 промила/, а в другия на водача, който е бил с концентрация на алкохол в издишания от него въздух от 0,5 до 1,2 промила, е наложена административна санкция.

За констатираните от тях по време на специализираната операция нарушения полицейските служители са съставили 19 акта за установяване на административно нарушение, и са наложили 57 глоби по фиш.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе