Кметът на Търговище с поздрав по случай 8 март

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров поздрави всички дами по случай Международния ден на жената. Ето и пълният текст на поздрава:

На 8 март по традиция отправяме благопожелания към жените, които ни заобикалят. Нека обаче днешният 8 март бъде по-скоро ден за равносметка за напредъка ни по отношение на включването на жените във властта, политиката, обществения живот. Вярвам, че сме постигнали много в тази насока, но също съм убеден, че трябва да удвоим усилията си тези процеси да продължат с високо темпо.

По данни на Европейския парламент пандемията сериозно е повлияла на жените и е увеличила различията между половете в ЕС. От 49-те милиона, заети в сектора на оказване на грижи в ЕС, около три четвърти са жени. Те са сред хората, които в най-голяма степен са изложени на вируса. Жените са мнозинство от заетите и в други сектори, които останаха отворени по време на пандемията – в сектора на продажбите и при грижите за деца. Около 82% от касиерите в ЕС са жени. Делът им сред хигиенистите достига 95%.

Затова, нека се застъпваме и даваме поле за изява на трудещите се, знаещите, можещите и силните жени, които ни заобикалят. Защото заедно с тяхното израстване, ще израстваме и ние като общност.

На всички дами пожелавам здраве. Вярвайте в собствените си сили. С дързост отстоявайте каузите, на които сте се посветили.

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище

8 март – Международен ден на жената

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе