408 нарушения на скоростните режими в областта за седмица

827 МПС и 936 граждани са проверени по пътищата в област Търговище от екипи на сектор „Пътна полиция“ и на „Охранителна полиция“ в районните управления в състава на областната дирекция, в хода на проведена едноседмична специализирана полицейска операция за подобряване безопасността на движението/от 26.03.2021 г. до 31.03.2021 г./. За този период от време чрез използване на различни технически средства са установени 408 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС.

Сериозен е броят на констатираните от контролните органи случаите на неизползване на обезопасителни колани от водачи или пътници в МПС, както и на детски обезопасителни системи – 48. Не са малко и установените по време на превантивната акция нарушения, свързани с неправилно изпреварване – 21. Установените нарушения, извършени за периода конкретно от водачи на товарни автомобили, са 14. Отново не липсват и нарушения, извършени от пешеходци – 4 за горепосочения период. По време на осъществявания активен контрол органите на реда са констатирали 2 случая на неосигуряване предимство на пешеходец от страна на водач на МПС.

И при тази акция са установени водачи, шофиращи под въздействието на алкохол или на наркотични вещества или техни аналози. В резултат са образувани две бързи полицейски производства: по чл. 343б, ал. 1/за управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания от водача въздух над 1,2 промила/ и по чл. 343б, ал. 3 – за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества. Друг водач е установен да управлява МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух от 0,5 до 1,2 промила.

За констатираните в хода на специализираната операция по пътна безопасност нарушения служителите на дирекцията са съставили 54 акта за установяване на административно нарушение, и са наложили 188 глоби по фиш.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе