Състезатели от СКСГ „Светкавица“-Търговище с престижно представяне на ДЛОШ „Купа България“

На 19 и 20 март в град Пловдив се проведе ДЛОШ за „Купа България“ по спортна гимнастика за юноши старша възраст, младежи и мъже. СКСГ „Светкавица“-Търговище участва със свои предтавители при младежите и мъжете.

При мъжете своя дебют направи националният състезател Теодор Трифонов. Теодор стана втори в многобоя. В шампионатите на отделните уреди завоява три златни медала – на земна гимнастика, кон с гривни и прескок, два сребърни медала – на успоредка и халки и бронзов медал на висилка. Това е наистина впечатляващо постижение. Теодор ще се явява на предстоящото Европейско първенство за мъже, което ще се проведе през април.

При младежите Младен Младенов, Сезер Топчу и Ростислав Христов заеха трето място в отборната надпревара. Младен е седми в многобоя, четвърти на земна гимнастика, шести на висилка и седми на успоредка. Сезер е осми на кон, а Ростислав – осми на земна гимнастика.

Председателят на клуба Румяна Станчева и треньорите Румяна Чукарска, Дмитрий Николов и Свилен Дянков са изключително доволни от силното представяне на своите възпитаници. Съдии за клуба в Пловдив бяха Дмитрий Николов и Кирил Кирилов.

Следващото състезание в спортния календар за годината е Зона Север на 2 април във Варна, което е и първи кръг в ДП в детско-юношеска възраст.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе