ОДМВР-Търговище предприема мерки за опазване на обществения ред и безопасността на движението заради 24 май, ще ограничават движението

Във връзка с 24-май – Деян на българската просвета и култура и на славянската писменост, и завършването на училище от абитуриентите, в ОДМВР-Търговище са предприети всички необходими мерки за осигуряване на безопасността на движение по улиците в градовете на областта с интензивен автомобилен трафик, както и за спазването на обществения ред по време на абитуриентските тържества. Извършени са проверки в заведенията, в които ще се провеждат организирани празненства, като специално внимание е обърнато на пропускателния режим с цел недопускане на лица с огнестрелно оръжие, с агресивно поведение, в нетрезво състояние или видимо употребили наркотични вещества или техни аналози. Проведени са срещи с ръководителите на частни охранителни фирми, охраняващи учебни заведения с оглед осъществяване на своевременен обмен на информация и бързо взаимодействие.

За периода от 21 до 25 май 2021 г. на територията на областта ще се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението предвид очакваната повишена интензивност на трафика на МПС във връзка с празника и с оглед предотвратяване предпоставките за тежки пътни инциденти. Полицейските екипи ще осъществяват активен контрол в участъци с концентрация на пътни инциденти от републиканската пътна мрежа, а при необходимост те имат готовност и да регулират и подпомагат движението на МПС. В хода на акцията ще бъдат използвани максимално ефективно всички налични технически средства за контрол на скоростта.

Във връзка с отбелязването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, с цел подобряване безопасността на движението на граждани и МПС, на 24 май, понеделник, за времето от 17 до 19 ч на територията на гр. Търговище ще бъде въведена следната временна организация на пътното движение:

  • Ще бъде изцяло ограничено движението и паркирането на МПС по ул. „Христо Ботев – в участъка от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“. Ограниченията няма да важат за автомобили, превозващи абитуриенти. За същия период от време ще бъде ограничено и свободното паркиране на МПС от граждани на следните общински паркинги: между основно училище „Христо Ботев“ и банка ДСК, и на паркинга пред спортна зала „Сеид Мустафов“. Ограниченията не се отнасят за МПС, превозващи абитуриенти.
  • За същия период от време ще бъде ограничено и движението на МПС по ул. „П.Р. Славейков“ в участъка от кръстовището с ул. „Палаузов“ до кръстовището с ул. „Искър“. Забраната отново не е валидна за автомобили, превозващи абитуриенти, като движението на тези автомобили ще се осъществява еднопосочно с посока на движение от хотел „Идол“ към централната поща.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе