И тази година в областта не са регистрирани пътни инциденти, свързани с абитуриентските тържества

За периода от 21 до 25 май 2021 г. на територията на област Търговище бе проведена специализирана полицейска операция по безопасност на движението предвид повишената интензивност на трафика на МПС във връзка с празника на славянската писменост и култура, с придвижването на автомобили с абитуриенти и с оглед предотвратяване предпоставките за тежки пътни инциденти. Полицейските екипи осъществяваха активен контрол в участъци с концентрация на пътни инциденти от републиканската пътна мрежа, както и в райони на градовете, където се         очакваше придвижване на големи групи зрелостници и на техни близки.

В хода на превантивната акция полицейските екипи са проверили 618 МПС и 683-ма граждани, пътували в тях. За периода са установени двама водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. По случаите са образувани бързи полицейски производства. При проверките е установен и водач, управлявал МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух от 0,5 до 1.2 промила, за което на същия е наложено административно наказание. За констатираните от тях нарушения на Закона за движение по пътищата за горепосочения период от време контролните органи са съставили 66 акта за установяване на административно нарушение, и са наложили 164 глоби по фиш.

По време на акцията екипите използваха всички налични технически средства за осъществяване на контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства. Установените нарушения на скоростните режими в населените места на областта са 494, а тези, установените по пътищата й извън населените места, са 30.

За поредна година по време на абитуриентските тържества и свързаните с тях придвижвания на автомобили с абитуриенти в областта не са регистрирани пътни инциденти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе