Трима души са в болница след ПТП на пътя между Омуртаг и Котел

Трима души са настанени за лечение в болница след пътно-транспортно произшествие. На 2.06.2021 г. около 11,30 ч на второкласен път II-48/Омуртаг-Котел/, км 1+904 – до бензиностанция край гр. Омуртаг, на прав участък, е възникнал пътен инцидент.

Товарен автомобил „Форд Транзит“/микробус/ с шуменска регистрация, управляван от правоспособен 46-годишен водач от с. Чернооково, община Върбица, обл. Шумен, при движение в посока гр. Котел-гр. Омуртаг, е предприел маневра „завой наляво“ с цел навлизане в района на бензиностанцията, при наличие на непрекъсната маркировка, и е отнел предимството на правомерно движещ се автобус „Мердедес“ с прикачено ремарке с румънска регистрация, управляван от 56-годишен правоспособен водач, и го е ударил от лявата страна.

Вследствие на удара товарният автомобил „Форд Транзит“ се е ударил в задната част на неправилно паркиран в лявата част по пътното платно товарен автомобил“Мерцедес“ с шуменска регистрация, с водач правоспособен 47-годишен мъж от гр. Добрич. В резултат паркираният товарен автомобил „Мерцедес“ се е отместил и е блъснал стоящ пред него 19-годишен мъж от с. Черенча, област Шумен. Служители на РСПБЗН-Омуртаг са оказали съдействие за изваждане на пътувалите в микробуса граждани.

Вследствие пътния инцидент в МБАЛ-Търговище са приети за лечение без опасност за живота им трима души: водачът на товарния автомобил „Форд Транзит“ и пътничка в същия автомобил – с фрактури на таз, и 19-годишният мъж, блъснат от другия товарен автомобил – с фрактура на раменна става.

Взети са проби за евентуално наличие на алкохол в издишания въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, на водачите на автобуса и на товарния автомобил „Форд“. Пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе