7 юни – Официален празник на Община Омуртаг

Снимка: Община Омуртаг

На 7 юни е официалният празник на град Омуртаг. С решение на Общинския съвет от 2006 г. 7 юни е определен за официален празник на общината.

Начало на проявите днес е дадено с ритуал по издигане на знамената на централния площад „Независимост“.

7 юни е още ден за почит и признателност към стореното от втория българския космонавт Александър Александров, който е родом от Омуртаг. Днес местните жители отбелязват 33 години от космическия полет на „бате Сашо“.

Празникът на града ще продължи с концерта на Духовия оркестър с диригент Душко Ангелов и местни фолклорни музикално-танцови състави.

Честванията продължат тази вечер с концерт-спектакъл на НФА „Българе“.

Поздравителен адрес има от областния управител на област Търговище Станимир Парашкевов:

УВАЖАЕМИ Г-Н КМЕТ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ОМУРТАГ,

Удоволствие е за мен да поздравя Вас и всички жители на община Омуртаг по повод Официалния празник на града и честването на 33-та годишнина от полета на втория български космонавт Александър Александров.

Приемете искрените ми пожелания за здраве, щастие и вяра в по-доброто бъдеще на града и общината. Вярвам, че Омуртаг ще продължи да се развива, ако работим заедно и с мисъл за добруването на тукашните хора.

Убеден съм, че днес всички си спомняме, как името на град Омуртаг достигна космически висоти, как за него научиха хиляди наши сънародници и още повече хора от цял свят. И също така съм уверен, че този спомен носи чувство на гордост, чувство на местен патриотизъм.

В този празничен ден Ви пожелавам повече оптимизъм и самочувствие. Нека помнейки миналото, градим всеки ден от новата история на град Омуртаг и общината!

Честит празник!

С уважение,
СТАНИМИР ПАРАШКЕВОВ
Областен управител на област Търговище

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе