Две полицейски производства, актове и глоби при акция в Поповско

Бързо полицейско производство за управление на МПС, нерегистрирано по надлежния ред, е образувано в резултат на проведена на 9.06.2021 г. на територията на РУ-Попово – в селата Зараево и Садина, специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Това информират от полицията. В хода й са проверени 117 лица и 89 МПС.

За констатираните от тях нарушения на Закона за движение по пътищата полицейските служители са съставили 3 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 65 глоби по фиш. За управление на МПС без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на водач е съставен акт по Кодекса за застраховането. Съставени са и 6 акта по Закона за българските лични документи.

По време на акцията са проверени 10 търговски обекта. Образувано е и бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс – за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. При полицейска проверка, извършена около 9,40 ч на изхода на с. Садина в посока с. Зараево, е установено, че правоспособен 68-годишен водач от гр. Разград управлява лек автомобил „ВАЗ“ с неустановена собственост, който не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе