Кои са най-новите химични продукти на пазара, които биха ни помогнали в борбата с косопада?

Снимка: PippiLongstocking / Shutterstock.com

Косопадът е състояние, което е известно на човечеството от дълги години. По своята същност то представлява отпадане на космите от скалпа и на базата на характеристиките на този процес можем да го определим като физиологичен и патологичен. За нас по-важен е патологичният, защото може да бъде както самостоятелно изразен, така и част от комплекс от симптоми, много от които остават незабелязани от нас. Ролята на медицинското лице тук е да установи какъв е цялостният физически статус на пациента и да назначи допълнителни изследвания и последваща терапия.

Какви субстанции могат да се използват за лечение на косопад?

Това е въпрос, който много често си задаваме, не само когато искаме да прекратим процеса на отпадане на коса, но и когато искаме да увеличим нейните обем и здравина. Редица фармацевтични компании и дерматологични дружества работят ръка за ръка в създаването на различни препарати, които да повлияят върху растежа на косата. Едни от най-новите такива се наричат финастерид и сао палмето.

Какво е действието на съставките „финастерид“ и „сао палмето“?

Интересен факт е, че класическият финастерид се е използвал от медиците за лечение на уголемена простата. Наблюдение върху пациенти показало засилено окосмяване от тяхна страна, както и наличие на здрава и подхранена коса след периода на прилагане на медикамента. Така историята около продукта се завърта в съвсем различно направление и днес откриваме финастерид в редица практики както за лечение на косопад, така и за неговата превенция, а траен резултат можем да открием след едногодишна употреба на продукта, като през това време е задължително активното наблюдение от медицински специалисти.

Друга активна съставка, която споделя подобна история, е така нашумелия сао палмето. Той отново активно е бил част от терапевтичния план за лечение на рак на простата, доброкачествено уголемяване на простата и заболявания на пикочните пътища, но днес се използва като хранителна добавка за подсилване на растежа на косата и предотвратяване на косопада.

Какъвто и проблем да имате с Вашата коса, не забравяйте да се консултирате задължително с медицински специалист, преди да предприемате каквито и да е действия. Косата може да говори за вътрешното състояние на организма ни и не бива да я подценяваме.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе