Хванаха 36-годишен да кара след употреба на наркотици в Търговище, намериха още у него

В РУ-Търговище е задържан водач за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества, и за държане на наркотик. За случая информират от полицията.

При извършена на 17.06.2021 г около 12,20 ч. полицейска проверка на ул. „Кюстенджа“ в гр. Търговище е установено, че правоспособен 36-годишен водач от гр. Търговище управлява собствения си лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичните вещества канабис-25 и кокаин, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”.

При извършена полицейска проверка на водача е установено, че същият държи у себе си 1,6 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР, По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе