Полицаите в Търговище хванаха трима мъже да крадат строителен материал, единият бил пиян, паднал и е с фрактура на бедро

На 28.06.2021 г. около 19,30 ч. в гр. Търговище при извършван редовен обход от автопатрул на РУ-Търговище в момент на опит за кражба са установени трима млади мъже от същия град– на 31,30 и 28 год. Това информират от полицията.

Същите са товарили чакъл /фракция/ от строителен обект в града, на превозно средство, теглено от животинска тяга – каруца. Полицейските служители са им издали разпореждане да оставят на място строителния материал, който е  не е тяхна собственост. 30-годишният мъж съзнателно е пречил на орган на властта да изпълни задълженията си по служба, и при опит да слезе от каруцата е паднал от нея, в резултат на което е получил фрактура на бедро. Взетата му по надлежния ред проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух е положителна. Мъжът е известен на полицията с предишни  негови криминални деяния. Откаран е в болница, където е настанен за лечение.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 270 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе