Задържаха двама мъже от Попово за побой над друг мъж

Двама мъже, нанесли побой на трети, са задържани за срок до 24 ч в РУ-Попово. На 1.07.2021 г. около 11,35 ч на ул.“Цар Освободител“ в гр. Попово неизвестен извършител е причинил телесна повреда по хулигански подбуди  – чрез нанасяне на удари в областта на главата, на 52-годишен мъж от гр. Попово, вследствие възникнал скандал заради паркиране, съобщават от полицията.

След проведени от служители в управлението бързи издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на деянието – двама мъже от гр. Попово, на 25 и на 40 год. Те са задържани в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. И двамата са известни на полицията: 25-годишният – с извършена от него кражба, 40-годишният – с кражби и престъпления, свързани с наркотични вещества; осъждани. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

При извършени на 1.07.2021 г. процесуално-следствени действия претърсване и изземване в дома на горепосочения 40-годишен мъж в гр. Попово е установено, че същият държи 30,25 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе