Изборният ден в област Търговище премина и приключи в спокойна обстановка

Денят на изборите за Народно събрание в област Търговище премина в спокойна обстановка, без съществени нарушения на обществения ред. Към 20.30 ч приключи работа и последната избирателна секция в областта. Не са регистрирани сериозни произшествия или инциденти, които да застрашат протичането на изборния процес. В две села на областта по искане на председателите на съответната СИК полицейски служители са оказали съдействие за запазване на обществения ред в изборното помещение.

Създадена е необходимата организация за обезпечаване на охрана от служителите на МВР при транспортирането на изборните книжа и предаването им от секционните избирателни комисии/СИК/ в Районната избирателна комисия/РИК/. Пренасянето на изборните материали от РИК до ЦИК-София също ще бъде обезпечено с полицейска охрана.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в областта, след подадени заявления от граждани, са издали в днешния ден  7 удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок. Броят на издадените от 6.07.2021 г. досега удостоверения за гласуване в паспортните служби в област Търговище е общо 13.

Продължава съвместната работа на оперативния щаб в ОДМВР-Търговище с институциите, ангажирани с изборния процес. Дежурните полицейски екипи остават в готовност за реагиране при възникнала необходимост.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе