Задържаха 4-ма за незаконна сеч край Омуртаг

Четирима души от с. Градец, община Котел, са задържани в РУ-Омуртаг за срок до 24 ч. заради извършена от тях незаконна сеч на липови дървета. Това информират от полицията.

На 12.07.2021 г. в 10,45 ч. в РУ-Омуртаг е получен сигнал, че в гористата местност “Калдърмата“ в с. Зелена Морава, община Омуртаг, неизвестни лица извършват нерегламентирана сеч на липови дървета. След извършени от служители на управлението незабавни издирвателни действия извършителите са установени на място. Същите са поваляли дърветата, използвайки метален трион, за да берат липовия цвят. По този начин са отрязани 11 липови дървета от отдел на държавната горска територия. Чувалите с набран липов цвят са иззети по надлежния ред.

Установено е, че извършители на деянието са трима мъже – съответно на 32, на 24 и на 21 г., и жена на 27 г., всички от с. Градец, община Котел, както и 20-годишна жена от с. Лиляк, община Търговище. Същите са задържани в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 236 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе