Деца гостуваха на служители от РУ-Търговище и се запознаха с полицейската професия

14 деца от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование/ РЦПППО/-обл.Търговище, водени от свои учители, днес гостуваха на служителите от РУ-Търговище с идеята  малчуганите да научат повече за професията на полицая. Посещението им бе в изпълнение на идеята на ръководството на центъра през ваканцията си децата да посетят различни институции и като част от летните си занимания да се запознаят със спецификата на работата в разнообразни професионални сфери.

Учениците прекараха незабравими минути в компанията на служителите в сектор „Охранителна полиция“ на РУ-Търговище полицейски инспектор Галина Георгиева и младши полицейските инспектори Виктор Дечев и Вейсел Вейселов. Униформените служители ги запознаха с основните помощни средства, които използват при осъществяване на дейността си в служба на обществения ред и спокойствието на гражданите – стоп-палка, белезници, щит, бронежилетка. На малките гости на полицаите бе предоставена възможност да разгледат служебния полицейски автомобил, и да станат свидетели на това как той се  движи при специален режим – с включена звукова и светлинна сигнализация. Несъмнено много емоции им донесе представянето на служебното куче Арчи, което  изпълни безотказно зададените му водача му Христо Димитров команди, и с присъствието си внесе  жизнерадостно настроение сред децата. Логично служителите на реда припомниха на малките си гости и основните правила за пътна безопасност, които те трябва да спазват като участници в движението.

Предишния ден децата от лятната занималня към РЦПППО-обл.Търговище, се запознаха и с професията на пожарникаря, гостувайки в РСПБЗН-Търговище, където им бе демонстрирано оборудването и действието на противопожарния автомобил.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе