Читалища в община Търговище се включват в кампания в подкрепа на ваксинирането

3 читалища в община Търговище се включват в кампания в подкрепа на ваксинирането срещу COVID-19. Тя се организира от представителството на Европейската комисия в България, а мотото й е „България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“.

За целите на кампанията читалищата получиха от Информационен център „Европа директно“ – Шумен брошури, плакати и аудиовизуални материали, които да разпространяват в различните населени места. В тях са описани ползите от ваксините, кога и къде хората могат да се ваксинират. Целта е така да се подпомогне промяната в нагласите на българите към ваксиниране, както и да се насочи вниманието към необходимостта от информиране от авторитетни и компетентни източници.

Информационните материали се разпространяват от читалищата в селата: Пробуда, Буховци, Съединение, Бистра, Бряг, Давидово, Руец, Васил Левски, Острец, Алваново, Дългач, Стража, Момино, Надарево, Кралево, Лиляк, Здравец, Подгорица, Божурка, Драгановец, Макариополско, Баячево, Ловец. На територията на град Търговище материали могат да се открият в Клуба на нестопанските организации на ул. „30 януари“ № 1.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Министерството на здравеопазването, Българския лекарски съюз, Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Националното сдружение на общините и други организации.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе