Хиперинверторен климатик или подов климатик за хола

Хиперинверторните технологии са нововъведение идващо от Мицубиши, Япония и едно от най-добрите неща, които могат да се случат на индустрията с климатици. Причината толкова хора да ахват при работата на подобен продукт, е понеже той е изцяло безшумен и невероятно ефикасен, работещ 8 пъти по-ефикасно от старите климатици отпреди 15 години.

Чудото на хиперинверторната технология

Един от важните въпроси за чудото наречено хиперинверторни климатици, е това как е възможно да се спести толкова много енергия и да се увеличи производителността. Всичко се крие под капака и начина, чрез които се използва електричеството – както и комуникацията между различните задвижващи компоненти.

Най-новото поколение климатици от Япония идват напълнени догоре със всякакви датчици, умни платки, които сами взимат решения и мониторинг на употребата на електроенергия. Но в сърцето на ефикасността стои работата на компресора във външното тяло – той използва прав ток (DC) и е с по-плавен и бавен старт от този на не-инверторните климатици.

Именно това плавно начало на работата на компресора означава, че вече не се изисква силен заряд, за внезапна работа. Липсата на такъв вид консумация значително намалява потребността от големи количества електричество.

Друг голям плюс на тази технология, е че е значително по-лека и неамортизираща към електрониката и другите компоненти, тъй като бавния старт намалява триенето в компресора. Така, всички подвижни и неподвижни елементи се радват на по-дълъг живот, не заради защити, а заради в пъти по-нежното начало на работа.

Консумацията на подовия климатик

Подовите климатици, за разлика от хиперинверторните, се монтират близо до пода, като една голяма част от тях може да се внедри в самата стена, като едва 4-5 сантиметра от корпуса да се показват. Така се спестява пространство и се създава усещането на прилежност и стилност, което не е единственото нещо, с което подобен подов климатик може да се похвали.

Той също може да се зарадва от иновации в работата на компресора, като разполага с инверторен компресор, които е невероятно ефикасен и спокоен при работа. Това намалява шума, консумацията и цялостната зависимост и нужда от обслужване на климатика.

Сравнение на ефикасност на отопление

Но нека не се залъгваме, климатиците ги купуваме за да вършат работа, а не защото са красиви, въпреки, че и това играе роля в това, какво точно да изберем.

Самата позиция на подовия климатик близо то пода го прави една идея по-ефикасен и удачен като избор за отопление. За сметка на това, пък, хиперинферторните климатици се монтират високо на стената и така могат хем да отопляват, хем да изстудяват ефикасно – за това преценката остава във ваши ръце.

Важното е, когато пазарувате и избирате уред, да го направите на правилното място и когато става дума за хиперинверторни климатици, това е Klimatici.bg.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе