Парно или конвектори за баня

При отоплението на помещение, къща, офис, апартамент или каквото и да е било друго нас ни интересува дали метода върши работа, колко реално харчи и дали първоначалната инвестиция ще се оправдае. Особено важно е за темата, да се разбере средната цена на месечната сметка и това колко всъщност ще струва да се издържа подобна консумация.

Кое е най-ценното при конвекторите

Конвекторите са изгоден начин на отопление, тъй като не използват перки и не шумят по време на работа, а просто използват естествените закони на движението на въздушните маси. Всички знаем, че горещото се разширява а студеното се свива, същото важи и за газовете, и когато се разширят отиват нагоре.

При изстудяване на затоплените въздушни маси те слизат надолу, избутвайки по-ниските слоеве нагоре и така се получава циркулация на въздуха. По същия принцип работят и облаците и климатичните системи на Земята и точно същия принцип се използва при работа с различните конквектори за баня.

Това естествено движение на въздуха означава, че отоплението с конвектор не изисква употребата на газове, а по-скоро работи само с електричество и загряването на реултани. Отвъд това, няма особено много движение в корпуса или механизма на конвектора, което означава, че доста малко части всъщност имат нужда от поддръжка.

Този вид уреди са прословути със своята издръжливост и дълъг живот, особено тези за баня, тъй като те имат висока степен на водонепромукаемост.

С какво се отличават от парното

Това, което отличава конвекторите от парното, е че при парното се изисква доста обстойна инвестиция в инфраструктура. Ако се намирате в жилище, в което подобна инфраструктура вече съществува, или планувате да направите геотермално парно, то тогава можете и да се замислите за една значително по-евтина инвестиция като конвектор.

Той е в пъти по-евтин за поддръжка, инсталация, първоначална покупа и дори понякога по-добра инвестиция в дългосрочен план. Разбира се, това зависи от размера на помещението, мощността на конвектора и това с какво е облицована банята, дали жилището има изолация и много други фактори.

Къде в интернет можете да намерите конвектори за баня

Едно от най-добрите места, на които можете да намерите подобен вид конвектор е Eclima.bg – централната дестинация за климатици и отоплителни тела от всякакъв вид и то на ниска цена. Когато избирате уреда за вас, използвайте каталога на Eclima.bg, е важно да обърнете внимание на мощностите и това дали реално избирате уред за баня.

Конвекторите за баня и за сухи помещения се различават със защитата си против влага, прах и други вещества, които могат да попаднат на реултаните, за това и имат специална решетка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе